Global Youth Uganda har en målsætning om at uddanne, informere og skabe fremtidens forandringsagenter. Unge med store stemmer, som Malala Yousafzai og Greta Thunbergs, inspirerer, og disse piger taler om ordet ”empower”. Der er ingen skøn og rammende oversættelse af ordet, men i ordet er evnen til at bemyndige, give styrke og kompetence til at forandre. Det er præcis, hvad Global Youth Uganda handler om.

Projektet har et stor lærings- og dannelsespotentiale, da vi arbejder med de unges kompetence inden for projektstyring, social ansvarlighed, interkulturel forståelse og læring gennem ung-til-ung.

Øget fokus på verdensmålene
I det igangværende projekt har vi sat yderligere fokus på verdensmålene, og hvilken betydning de har for borgere, alt efter hvor de bor i verden. Vi mener nemlig, at det er vigtig at forstå verdensmålene i forskellige perspektiver og ikke kun som ung i Danmark. Derfor arbejder vi i projektet med, at de unge skal kunne forstå, hvordan man kan arbejde nuanceret med verdensmålene. Vi vil gerne give de unge en forståelse af, at det, som de oplever som nødvendigt i deres liv, ikke nødvendigvis er vigtigt for de ugandisk unge. Derfor lægger vi i projektet stor vægt på, at vores unge er ligeværdige med de ugandiske unge, de skal og kan lære af hinanden. Som en del af denne proces, mødes vi for at få indsigt i globale temaer og problemstillinger, der har udgangspunkt i netop FN’s verdensmål. Deltagerne får stor indsigt i de forskellige verdensmål og har på baggrund af denne viden og diskussioner prioriteret de fem verdensmål, som 2020-holdet vil have fokus på. Målene er:
#1 Afskaf fattigdom
#3 Sundhed og trivsel
#4 Kvalitetsuddannelse
#5 Ligestilling mellem kønnene
#6 Rent vand og sanitet

Projektet kører lige nu og frem til februar 2020, hvor vi besøger Uganda. Herefter kan de unge bookes til oplæg og foredrag om deres arbejde med verdensmålene.

Kontakt:

Camilla Lindum
tlf. 93520905
mail: cl-skole@aalborg.dk

Karin Keller Albrechtsen
tlf: 61757143
mail: karinkelleralbrechtsen@gmial.com